Україна і світ

Як заморозити кабачки на зиму – три способи

Взимку нам усім дуже не вистачає літніх овочів, адже вони додають стравам особливого смаку. Тому вправні господині завжди роблять собі заготовки на зиму, заморожуючи різноманітні овочі.

Кабачки, помідори, зелень – усе це можна заморозити, щоби взимку готувати рагу, супи, омлети тощо.

Як правильно заморозити кабачок на зиму

Перед тим як покласти кабачки в морозилку, їх варто помити та насухо витерти. Також вирішіть, для яких страв будете використовувати заготовку взимку – для супів, рагу чи пюре. Саме від цього потрібно відштовхуватися при нарізанні кабачків.

Овоч можна порізати кружечками, кубиками, натерти їх, або ж заморозити вже смаженими.

Для супів чи рагу краще нарізати кабачок кубиками або ж кружечками

  1. Наріжте кабачок так, як вам зручно.
  2. Розподіліть порізані кабачки по пакетах – в один пакет кладіть невелику кількість.
  3. Щільно зав’яжіть пакет.
  4. Відправте заготовки в морозилку.

Якщо ви будете морозити вже смажені кабачки:

  1. Поріжте кабачок на тонкі кружечки.
  2. Обсмажте до готовності.
  3. Розфасуйте кабачки по пакетах та покладіть у морозильну камеру.

Якщо взимку готуватимете пюре з кабачка чи оладки:

  1. Натріть його на тертці.
  2. Почекайте, поки кабачок виділить зайву воду.
  3. Злийте рідину.
  4. Пересипте кабачок у контейнер та поставте у морозилку.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-06 15:18:16

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин