Суспільне мовлення

Водій, який в’їхав у браму Личаківського цвинтаря у Львові, сплатить понад пів мільйона гривень компенсації

Чоловік, який у січні врізався на “BMW” у браму на в’їзді до Личаківського кладовища, має сплатити понад 550 тисяч гривень на користь музею. Таке рішення ухвалив Личаківський суд Львова.

Про це йдеться у тексті вироку, який опублікували у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

До суду звернулися представники музею “Личаківський цвинтар” з вимогою зобов’язати водія, який пошкодив браму, відшкодувати матеріальну шкоду. Згідно з даними кошторису, вартість реставрації брами зі сторони вулиці Мечникова у Львові становить 710 452 гривні. Так як частину суми — 160 тисяч покриває страхування, музей попросив про стягнення 550 тисяч 452 гривень.

У результаті суд постановив стягнути з порушника зазначену суму на користь “Личаківського цвинтаря”, а ще сплатити 8257 гривень судового збору.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За даними міськради, унаслідок аварії 15 січня конструкція брами Личаківського цвинтаря змістилася та вкрилася тріщинами. Тоді оголосили, що для її відновлення потрібно майже 2/3 брами демонтувати до основи, тріснуті блоки замінити на нові, а тоді знову зібрати всі елементи.

Що відомо

  • Брама з боку вулиці Шімзерів була збудована у 1901 році в неоготичному стилі з пісковика. На брамі розміщений медальйон із зображенням Матері Божої, авторства Еміля Шредля. У 2015 році столітню браму відреставрували.
  • У ніч проти 15 січня, близько 2-ї ночі у браму на в’їзді до Личаківського кладовища врізалося авто BMW, за кермом якого перебував 27-річний водій.
  • Як повідомили у Патрульній поліції області, водій автомобіля був нетверезим. Перевірка на пристрої Drager показала 1,60 проміле. Водій з цими результатами не погодився, у медичному закладі пройти перевірку відмовився.
  • На чоловіка склали два протоколи: за ст. 124 (Порушення ПДР, що призвело до ДТП) та ч. 1 ст. 130 (Керування транспортним засобом в стані сп’яніння) КУпАП, а також постанову за відсутність полісу цивільної відповідальності.
  • 23 березня Личаківський районний суд Львова визнав винним водія, який у стані сп’яніння в’їхав у браму Личаківського кладовища. Чоловіка позбавили водійських прав строком на 1 рік та оштрафували на 17 тисяч гривень. Під час засідань водій стверджував, що за кермом автомобіля він не перебував, а транспортний засіб належить його знайомому. Проте, завдяки камерам спостереження та свідченням патрульних, вдалося встановити, що чоловік каже неправду.


Джерело: Суспільне мовлення України