Україна і світ

Виконували завдання РФ: затримано сімох паліїв авто ЗСУ та об’єктів УЗ

Фото: СБУ

Працівники СБУ та Нацполіції затримали сімох людей, які співпрацювали з російськими спецслужбами. Вони підпалювали військові автомобілі та об’єкти Укрзалізниці в Одесі, Дніпропетровській та Черкаській областях.

Затримано паліїв автомобілів ЗСУ

За даними слідства, зловмисники використовували легкозаймисті речовини та знімали свої дії на відео, щоб відзвітувати перед російськими кураторами. За це вони сподівалися отримати гроші, але замість цього були затримані українськими правоохоронцями.

У Дніпропетровській області двоє 16-річних мешканців Нікопольського району підпалили автомобіль військових та релейну шафу поруч з важливою гілкою залізничного сполучення.

Фото: Нацполіція

Перед цим вони проходили так звану перевірку від російського куратора. Одним із завдань було – малювати на стінах символи Z.

У Черкаській області затримали двох жителів Умані віком 16 та 21 року. Фігуранти протягом доби спалили військовий позашляховик та мікроавтобус, які були на ремонті після завдань на фронті.

Фото: Нацполіція

На Одещині правоохоронці затримали ще трьох осіб, які підпалили обладнання УЗ, намагаючись порушити логістику українських захисників на південному фронті.

Усім затриманим повідомили підозри за скоєння диверсій, перешкодження діяльності ЗСУ та умисне пошкодження майна.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від восьми років до довічного ув’язнення з конфіскацією майна.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-21 14:54:42