Львівський портал

Львівські лікарі врятували 63-річного чоловіка з аневризмою черевної аорти

У Львівській обласній клінічній лікарні медики успішно провели одразу кілька видів операцій 63-річному пацієнту з аневризмою черевної аорти. Про це Львівському порталу повідомили у департаменті охорони здоров’я Львівської ОВА.  

Зокрема, 63-річний Ярослав із Вінниці мав важку клінічну історію: кілька попередніх операцій, включаючи операції на серці та черевній порожнині. Втім, львівські лікарі успішно провели оперативне втручання, яке тривало близько шести годин.  

Операція була симультанною (поєднаною): медики виконали резекцію великої аневризми черевної аорти та біфуркаційне протезування, а також відновили передню черевну стінку, використавши алосітку розміром 40 на 40 см. 

Складність втручання також полягала в тому, що на етапі підготовки у пацієнта діагностували вірусну ковідну пневмонію, тому операцію відтермінували на тиждень.  

«Післяопераційний період був ускладнений двобічною вірусною пневмонією, але завдяки противірусній терапії і злагодженій роботі команди, ми отримали добрі результати», – додав лікар. 

Подібні складні випадки вже зустрічалися у практиці лікарів, зокрема, оперували пацієнтів з Тернополя, Рівного та Вінниці.  

«Мій чоловік Ярослав непростий пацієнт, у нього було вже кілька складних операцій, тому перед лікарями постало багато викликів. Аневризма була у нього сім років, але останні пів року почала інтенсивно рости. У ваших лікарів золоті руки і добрі серця, вони подарували моєму Ярославу можливість жити!» – зазначила дружина пацієнта Валентина. 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-21 19:25:55