Україна і світ

Квашені зелені помідори з часником і зеленню: рецепт та поради


Квашені зелені помідори з часником та зеленню – закуска смачна та хрумка. Пізньої осені зрілі помідори вже не можуть дозрівати, тому саме час приготувати цю апетитну заготівлю.

Як приготувати квашені зелені помідори з часником та зеленню за особливим рецептом – читайте в матеріалі.

Квашені зелені помідори з часником та зеленню рецепт

Використовуйте тільки свіжі овочі. Зелені помідори мають бути щільними, не пошкодженими та без ознак гнилі. Листя смородини або парасольки кропу нададуть помідорам ще більш насиченого аромату.

Інгредієнти:

  • помідори зелені – 1 кг
  • петрушка – 1 пучок
  • кріп – 1 пучок
  • часник – 5 зубків
  • перець чилі – до смаку
  • сіль – 1,5 ст. л.
  • цукор – за бажанням до вашого смаку

Приготування:

  1. Для начинки зелень миємо, обсушуємо та нарізаємо. М’якоть перцю чилі нарізаємо маленькими шматочками. Часник дрібно нарізаємо чи пропускаємо через прес. Посипаємо усе сіллю та цукром. Перемішуємо.
  2. Промиті помідори надрізаємо навпіл поперек, не до кінця, а дрібні розрізаємо повністю. Щедро начиняємо помідори зеленню і викладаємо щільно шарами в чисту банку або емальований посуд.
  3. Зверху ставимо гніт. Протягом 2-3 годин на поверхні з’явиться сік. Якщо соку недостатньо, додаємо трішки води з сіллю.
  4. Залишаємо помідори ферментуватися за кімнатної температури на 3-4 дні. Швидкість ферментації залежить від температури в приміщенні.
  5. Пробуємо помідори на смак. Якщо вас він влаштовує, поміщаємо банку з квашеними зеленими помідорами з часником та зеленню у холодильник на зберігання. Якщо смак занадто мякий – залишаємо ще на деякий час за кімнатної температури.

Квашені помідори чудово смакують з картоплею, гречаною кашею та м’ясними стравами.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-21 18:57:01