Україна і світ

В Україні розширили чорний список відомих росіян

До списку осіб, які становлять загрозу національній безпеці України, додали шість нових імен. Нацраді з питань телебачення та радіомовлення проаналізувала діяльність та висловлювання російських акторів, що виправдовують війну в Україні.

Хто потрапив до чорного списку

У переліку значаться імена акторок Наталії Антонової та Альони Яковлевої. Також там є актори Антон Батирєв, Сергій Векслер, Віталій Гогунський та Володимир Машков.

Представники Нацради ретельно дослідили що путіністи транслюють у своїх соцмережах. Виявилося, що крім виправдовування злочинних дій Росії, вони також підтримують окупацію українських територій, розпалюють ненависть проти українців.

Зараз дивляться

Також регулятор додав до переліку заборонених в Україні пʼять медіасервісів. Це Shara-TV, ILookTV та його дзеркала, AntiFriz та його дзеркала, IPTV ONLINE, TVBOOM.

У Нацраді зазначили, що ці ресурси працюють на російську аудиторію, використовують російську мову та розміщують рекламу, орієнтовану на російського споживача. Згідно із законом Про медіа, вони не можуть функціонувати в межах нашої держави.

Фото: Володимир Машков, Наталія Антонова, Віталій Гогунський

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-12 15:30:08