Львівський портал

Уряд затвердить бронь від мобілізації для поліції та ДСНС, – Веніславський

Кабінет міністрів України невдовзі має затвердити постанову щодо бронювання від мобілізації громадян певних категорій професій. Про це в етері Радіо Свобода заявив народний депутат, член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський.

За його словами, у постанові мають передбачити бронювання поліцейських та працівників Державної служби надзвичайних ситуацій.

«Так як і поліцейські, рятувальники мають бути заброньовані на 100%. І це вже компетенції і відповідальності Кабінету міністрів України… Я думаю, що рятувальники з точки зору законодавчого регулювання і з точки зору завдань, які вони виконують – забезпечують функціонування держави і порятунок людей. Тому я не думаю, що будуть якісь спроби їх мобілізувати», – каже народний депутат.

Веніславський додав, що розмов про зняття бронювання з поліцейських та рятувальників у парламенті та в уряді нині немає. Однак, якщо такі пропозиції лунатимуть, це питання винесуть на Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

«Загальна концепція національної безпеки та оборони охоплює діяльність і забезпечення правопорядку і безпеки громадян України, що забезпечується відповідними службами. Тому я сподіваюся, що Кабінет Міністрів України виважено підійде до цієї проблеми. А ми зі свого боку, на засіданні комітету це питання також піднімемо, якщо будуть якісь сигнали про те, що є наміри зняти бронь з ДСНСиків або з поліцейських», – каже Веніславський.

Раніше про скасування бронювання для рятувальників писав народний депутат від фракції «Європейська солідарність» Олексій Гончаренко. А видання ВВС писало, що бронювання скасують також і для поліцейських. На сайті уряду нещодавно зареєстрували петицію про бронь для рятувальників. За лічені дні петиція набрала понад 30 тисяч підписів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-06-04 13:01:13

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин