Львівський портал

Україні терміново потрібно більше систем ППО, – Столтенберг

Україна терміново потребує більше систем протиповітряної оборони і союзники по НАТО зараз працюють над цією нагальною проблемою, вже є певний прогрес. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг перед засіданням Ради міністрів закордонних справ Європейського Союзу у форматі міністрів оборони у Брюсселі, передає Укрінформ. 

«Найбільш нагальною потребою зараз є посилення протиповітряної оборони (України – ред.). І ми працюємо з країнами-членами НАТО, багато з яких, звичайно, також є членами ЄС, над збільшенням поставок боєприпасів, систем протиповітряної оборони, зокрема найсучасніших систем Patriot. Отже, ми бачимо певний прогрес. Але Україні терміново потрібно більше прогресу і більше систем протиповітряної оборони. І це також меседж з Ради Україна – НАТО, яка сьогодні засідає в НАТО», – сказав Столтенберг.

Він додав, що Альянс зараз також працює над координацією надання Україні техніки та проведення підготовки українських військовослужбовців. 

«Ми отримали пропозицію від нашого верховного головнокомандувача об’єднаних збройних сил НАТО, SACEUR, про те, як це організувати. Таким чином, НАТО координує надання Україні військової техніки та тренувань», – зазначив генеральний секретар.

Також, за словами Столтенберга, на зустрічі у Брюсселі обговорюватиметься його пропозиція щодо багаторічних фінансових зобов’язань довгострокової підтримки України – «щоб запобігти прогалинам і затримкам, які ми спостерігали останнім часом, і щоб Україна отримувала передбачувану, підзвітну підтримку в довгостроковій перспективі».

«Ми також працюємо з промисловістю над нарощуванням виробництва. Останнім часом ми бачили кілька важливих рішень щодо збільшення інвестицій, збільшення виробництва. Але нам потрібно більше, і ми тісно співпрацюємо з трансатлантичною оборонною промисловою базою для нарощування виробництва», – додав Столтенберг.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-05-28 17:32:09