Україна і світ

У Силах оборони прокоментували інформації щодо пошкодження російських РЛС в Криму

Дмитро Плетенчук

У Військово-Морських Силах ЗС України наразі верифікують інформації щодо можливого ураження ворожих радіолокаційних станцій в тимчасово окупованому Криму.

Про це в ефірі «Суспільного» повідомив речник ВМС ЗСУ капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук.

«Наразі я ще цю інформацію маю верифікувати. У будь-якому разі, об’єкти, які знаходяться в Криму, є для нас законними військовими цілями, і незалежно від того, підтвердиться чи ні цей кейс, такі випадки будуть повторюватися і в майбутньому допоки там присутні російські окупанти», — сказав Дмитро Плетенчук.

Він наголосив, що будь-які елементи військової інфраструктури — радіолокаційні станції, системи РЕБ, системи огляду моніторингу, наведення в Криму так само мають бути знищені.

«Всі ці елементи, які випадають, зменшують бойові спроможності противника. Ворог вимушений зараз перекривати відсутність таких елементів ведення розвідки як літаки А-50, і корабельно-катерне угруповання не може виконувати такі задачі. Звісно, коли такі елементи випадають із загальної системи, це створює дірки та відповідно додає нам можливостей», — пояснив Дмитро Плетенчук.

Речник також звернув увагу на останні тенденції в Криму: після того, як зникають подібні об’єкти, слідом за ним зникають ті об’єкти, які вони мали прикривати.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За непідтвердженою інформацією, дві російські РЛС було пошкоджено внаслідок нічної атаки безпілотників на військову частину в селі Мисове в Ленінському районі Криму.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-06-07 17:23:31

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин