Суспільне мовлення

У Львівській обласній раді склали присягу три нові депутати

Сьогодні, 14 листопада, перед початком засідання Львівської обласної ради троє депутатів склали присягу. Це Назарій Островський від “Української Галицької партії”, Ярослав Гасяк та Микола Біляк від “Європейської солідарності”.

Про це повідомили на сайті Львівської обласної ради.

Назарій Островський замінив Юрія Фольварочного, Ярослав Гасяк – Григорія Козловського та Микола Біляк – Миколу Седіла.

Як повідомив на своїй сторінці у Facebook керівник проєктів у сфері виборів місцевого самоврядування Громадянської мережі “Опора” у Львові Тарас Радь, ця заміна повинна була відбутися набагато раніше.

“Заміщення цих трьох депутатських мандатів мали відбутись у випадку Гасяка ще у червні/липні 2022 року, Біляка – серпні/вересні 2022 року, а Островського – березні/квітні 2023 року. Тобто ці депутати вже рік як мали приступити до повноважень і виконувати депутатські обов’язки, тоді як заміщення їхніх мандатів стали заручниками політичного протистояння між обласною радою та адміністрацією, а також керівництвом “Європейської Солідарності” та “Слуга народу”, – пише він.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Натомість досі Львівська обласна виборча комісія не прийняла рішення щодо визнання обраних депутатів за списком “Європейської Солідарності” Олега Іваша (замість Володимира Квурта), Миколи Фрея (замість Михайла Дзюдзя) та за списком “Голосу” Мирослава Карпінського (замість Іванни Герус).


Джерело: Суспільне мовлення України