Україна і світ

Траур в ухилянтів — затримали «підприємицю», яка переправляла військовозобов’язаних через кордон

Бізнесвумен з Кривого Рогу просила за незаконний виїзд 40 тис доларів США. За двох.

Про це повідомляє Дніпропетровська обласна прокуратура.

Підприємиці з м. Кривого Рогу повідомили про підозру за фактом сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, підозрювана, діючи за попередньою змовою з невстановленими наразі особами, підшукала у мережі Інтернет двох чоловіків призовного віку, які мали намір незаконно перетнути державний кордон України. Жінка пообіцяла їм виготовити фіктивні документи — тимчасові посвідчення військовозобов’язаних та довідки військово-лікарської комісії про непридатність до військової служби за станом здоров’я із виключенням з військового обліку. Вартість «послуги» оцінила у 40 тис доларів США за двох осіб.

Підозрювану затримали під час одержання обумовленої суми. Під час санкціонованих обшуків вилучили гроші та автомобіль. Наразі їй обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Інших співучасників злочину шукають.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

АрміяInform нагадує, що краще не порушувати закон, а скористатися агрегатором вакансій у ЗСУ чи рекрутинговими центрами.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-09-04 19:51:43