Україна і світ

Україна не планує йти на торг територіями чи договірняки у стилі “Мінська” – Сибіга

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга відвідав українських воїнів у Сумській області запевнив їх, що Україна не планує йти на жоден торг своїми територіями.

Про це міністр написав на своїй сторінці у Facebook.

– Відвідав 21 бригаду, якій ми системно допомагаємо в рамках ініціативи президента щодо шефства окремих інституцій над конкретними підрозділами. Запевнив наших воїнів, що Україна не планує йти на жоден торг територіями чи договорняки в стилі “Мінська”. Що б там не писали всякі газети, – написав Сибіга у Facebook.

Міністр заявив, що це абсолютно тверда позиція президента, й у Вашингтоні Володимир Зеленський представить речі, які точно посилять наших воїнів.

Андрій Сибіга також розповів, що його дуже порадував моральний дух наших воїнів, які попри все вірять у перемогу. Військові розповіли про бойові дії на Курщині.

– Дуже показова ситуація: коли росіяни заходили на Сумщину, тут кожен двір чинив опір. На Курщині такого не бачимо. Це багато говорить. Для України та українців ця війна — справедлива. А для росіян — ні. Тому і партизанщини там немає, – наголосив міністр.

“Замороження” війни

Раніше німецьке видання Bild написало, що президент Володимир Зеленський нібито готовий запропонувати Росії припинення вогню на частині фронту.

Радник президента з комунікацій Дмитро Литвин наголосив, що дана інформація про нібито готовність України до “заморожування” війни не відповідає дійсності.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

– Bild поширив фейк. План перемоги вони не бачили, а з тих кількох людей, які на сьогодні залучені президентом до підготовки плану перемоги, ніхто з Bild не говорив, – наголосив він.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-15 18:34:53