Україна і світ

Формула-1: Оскар Піастрі першим дістався фінішу на Гран-прі в Азербайджані

Гонщик Макларена Оскар Піастрі здобув перемогу гонщика на Гран-прі Формули-1 в Азербайджані, обійшовши пілота Феррарі Шарля Леклера.

Про це стало відомо за результатами перегонів, які відбувались на вуличній трасі Баку.

Піастрі переміг на Гран-прі Азербайджану-2024

На початку перегонів Леклер і Піастрі були на перших позиціях, коли ж позаду йшли пілоти Ред Булла – Перес та Ферстаппен (3 та 5 місця відповідно).

Спочатку Леклер мав перевагу та трохи вирвався вперед, втім після перших піт-стопів Оскар Піастрі стрімко наздогнав пілота Феррарі Леклера.

Перегони тривали у темпі, коли Піастрі та Леклер йшли майже впритул на перших позиціях. Одразу за ними їхав Перес, а за ним Сайнс з команди Феррарі.

Незадовго до фіналу Піастрі зміг відірватись від Леклера, коли болід Феррарі, що залишився на другій позиції, був атакований пілотом Ред Булла – Пересом.

Через конфлікт на трасі іспанець Сайнс навіть зміг обійти Переса, а також майже дістався до Леклера, втім між іспанцями сталась аварія.

Таким чином, пілот Макларена Піастрі впевнено дійшов до фінішу на першій позиції. Наступні місця посіли Леклер і пілот Мерседеса Расселл.

Фінал в очковій зоні перегонів доповнили Норріс (Макларен), Ферстаппен, Алонсо (Астон Мартін), Албон і Колапінто (пілоти Вільямса), Хемілтон (Мерседес) та Берман (Хаас).

Результати Гран-прі Азербайджану-2024:

  • Оскар Піастрі;
  • Шарль Леклер (+10.910);
  • Джордж Расселл (+31.328).

Нагадаємо, раніше триразовий чемпіон світу у Формулі-1 та пілот Red Bull Макс Ферстаппен заявив, що не вірить у те, що Red Bull поточного сезону здобуде два титули – в особистому та Кубку конструкторів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Formula 1

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-15 18:27:23