Україна і світ

Забруднення Десни дісталося Київщини: яка ситуація з якістю води

Фото: Unsplash

Забруднення, що рухається Десною, вже дісталося Київської області і спостерігається між селами Літки та Рожни Броварського району.

Про це заявив заступник голови Державного агентства водних ресурсів України Ігор Гопчак в ефірі телемарафону Єдині новини.

Забруднення Десни: чи варто киянам хвилюватися через якість води

– На сьогодні забруднення дійшло до 336-го км від впадіння в Десну, тобто воно вже дісталося Київської області – між селами Літки та Рожни. Але основна концентрація забруднення знаходиться у Чернігівській області між селами Остер та Максим, – наголосив представник Держводагентства.

Проте, як зауважив Гопчак, експерти почали фіксувати перші ознаки зміни кольору води та рівня каламутності у Десні на території Київської області.

Він запевнив, що киянам не варто хвилюватися щодо якості питної води, адже Київводоканалу вживають усіх заходів, аби не допустити потрапляння забрудненої води у водогін.

– Приїхали 120 тонн активованого вугілля, яке буде використане для додаткового очищення води. Також були поставлені додаткові бонові загородження, є необхідні реагенти. Вони можуть прибрати і запах, і органічну речовину, тобто жителі Києва будуть забезпечені питною водою відповідної якості, – пояснив Гопчак.

За його словами, за день-два ситуація з якістю води у Десні покращиться, а показники вмісту кисню будуть вже в межах норми.

У серпні в річці Сейм на Сумщині виявили масовий мор риби. Причиною стало потрапляння у водойму великої кількості органічних речовин, що знизило рівень кисню у воді.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Повідомлялося, що росіяни з 14 серпня скидали у Сейм на території РФ відходи невідомих речовин, спричиняючи забруднення водойми. В Україні Сейм впадає у Десну.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-15 17:57:58