Україна і світ

Президент: Літаки рф щомісяця скидають 4 тисячі КАБів, нам потрібен дозвіл бити по аеродромах

Україна просить Сполучені Штати надати дозвіл використовувати далекобійну зброю для ударів по російських аеродромах, але поки що його не отримала.

Про це розповів Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю CNN.

«Усі чекають на рішення США і після цього ухвалюють свої рішення. Ми б дуже хотіли використовувати цю зброю й атакувати літаки на військових базах. Не цивільну інфраструктуру, а військові бази», — підкреслив Володимир Зеленський

Президент наголосив, що літаки з цих аеродромів використовуються не тільки для запуску ракет, а й для обстрілів КАБами.

«Ці літаки щомісяця скидають 4 тисячі керованих авіабомб тільки на сході України. Цими керованими бомбами вони знищили 80% нашої енергетичної інфраструктури», — заявив глава держави.

Він додав, що на зустрічах з партнерами попереджав про занадто довге очікування, через яке росіяни почали відводити свої літаки на більшу відстань.

«Тепер росія почала відводити свої літаки на відстань 300-500 кілометрів. І тепер нам потрібно більше дозволів. Але у нас їх досі немає», — сказав Володимир Зеленський.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як повідомляла АрміяInform, армія росії вдарила по Харкову, окупанти випустили по Харкову щонайменше шість КАБів, відомо про щонайменше 35 постраждалих.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-09-15 18:48:30