Україна і світ

Росіяни використовують Запорізьку АЕС як склад боєприпасів – ЦНС

Російські загарбники продовжують використовувати територію Запорізької АЕС як склад для боєприпасів та базу для особового складу.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

ЗАЕС як склад для зброї

Завдяки інформації від українського підпілля та небайдужих громадян, вдалось підрахувати, що на території Запорізької АЕС перебувають підрозділи Росгвардії загальною чисельністю до 1300 осіб. Зокрема так знаходяться підрозділи ОМОН Ахмат-1 (Грозний, Чеченська Республіка) та СОБР Агат (Пенза, РФ).

Частина російських військових, які заступають на чергування, використовує форму воєнізованої охорони ЗАЕС, а не Росгвардії. Це робиться задля маскування.

В технічних та підвальних приміщеннях атомної станції окупанти зберігають стрілецьку зброю та артилерійські боєприпаси для забезпечення контингенту на станції, так і для сил на суміжних позиціях.

За даними Центру національного спротиву, навколо міста окупанти заклали понад 20 мінних полів, які огинають ЗАЕС і місто Енергодар, та мають загальну протяжність близько 6,5 км. Росіяни досі бояться можливого десантування Сил оборони з Дніпра.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: НАЕК Енергоатом

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-15 16:52:50