Україна і світ

Транслювали насильницькі програми на дитячих каналах: російські хакери зламали європейські супутники

Європейські супутникові компанії місяцями страждали від спроб втручання з боку Росії. Хакери транслювали на дитячих телеканалах програми насильницького змісту.

Про це повідомляє Bloomberg посилаючись на документи, які редакція отримала у розпорядження.

Зазначається, що у березні щонайменше три супутники французького оператора Eutelsat SA зазнали серйозних збоїв, які тривали щонайменше до кінця травня.

Зараз дивляться

Двічі — 28 березня та 17 квітня — втручання замінювало програму дитячого розважального каналу Walt Disney Co. BabyTV на військові відео російською мовою. Як наслідок, голландський кабельний оператор Ziggo виключив BabyTV зі своїх пропозицій до початку травня.

– Було чітко визначено, що перешкоди надходять від великих земних станцій, і тому вони повинні бути зафіксовані та відстежені владою Російської Федерації, — йдеться в листі французького Agence Nationale des Frequences Радіорегламентарній раді, міжнародній телекомунікаційній наглядовій організації, що базується в Женеві.

Речник Міжнародного союзу електрозв’язку, агентства ООН, що координує глобальне спільне використання радіочастот і супутникових орбіт, сказав, що звіти будуть обговорюватися на наступному засіданні Радіорегламентарної ради 24-28 червня.

– Eutelsat Group повністю обізнана про навмисні радіочастотні перешкоди від зовнішніх джерел, які мали періодичний вплив на деякі служби. Працюючи у співпраці з відповідними регуляторними органами, команди Eutelsat Group повністю залучені до цього питання, – йдеться у заяві французької компанії.

Ціллю російських хакерів були також супутники Швеції, їхні телеканали транслювали сигнал з Москви, Калінінграда та Криму.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-07 18:24:09

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин