Україна і світ

Суд вибрав запобіжний захід підлітку, підозрюваному в насильстві над 12-річним хлопчиком у Котельві

Фото: Pexels

У Полтаві суд призначив запобіжний захід 15-річному підозрюваному в сексуальному насильстві та знущаннях з 12-річного хлопчика у Котельві. Його передали під нагляд батьків.

Речник поліції у Полтавській області Юрій Сулаєв заявив, що рішення ухвалено в Октябрському районному суді Полтави 4 вересня.

Насильство проти 12-річної дитини у Котельві

За інформацією поліції, рішення стосується 15-річного підозрюваного. Суд передав неповнолітнього під нагляд батьків на період досудового розслідування.

Зараз дивляться

Водночас мають наміри розв’язати питання про застосування примусових заходів виховного характеру. Вони стосуватимуться третього 14-річного підлітка, який, ймовірно, причетний до знущання з дитини.

Речник поліції пояснив причину: хлопчик ще не досягнув віку, з якого настає кримінальна відповідальність.

Два дні тому суд у Полтаві призначив запобіжний захід ще одному 22-річному жителю Котелевської громади, якого підозрюють у вчиненні сексуального насильства та втягненні неповнолітніх у протиправну діяльність.

Йому призначили тримання під вартою без права внесення застави до 31 жовтня.

Сексуальне насильство над хлопчиком у Котельві – що відомо

У червні 2024 року на річці Ворскла у Котельві троє людей, ймовірно, серед яких двоє неповнолітніх, вчинили сексуальне насильство над 12-річним хлопчиком на пляжі.

Зокрема, підлітки примушували дитину оголятися та знущалися з неповнолітнього. Цю подію вони зафільмували на мобільний телефон, а пізніше поширили відеозапис у соціальних мережах.

Згідно з Реєстром судових рішень, до відповідальності притягли батьків двох неповнолітніх. Причиною є те, що вони не досягли 16-річного віку.

Справу кваліфікували як адміністративне правопорушення, а саме ухилення від виконання батьківських обовʼязків. Батьків оштрафували на 850 та 1 190 грн, розцінивши ці дії як хуліганські.

Пізніше чотирьох поліцейських відсторонили від виконання службових обовʼязків через те, що вони не внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про скоєння злочину після звернення матері постраждалого.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Розпочато нове кримінальне провадження за фактом сексуального насильства (за ч. 4 ст. 153 КК України). Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від п’яти до 10 років.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-04 20:13:01