Львівський портал

Столтенберг: НАТО не планує розгортати війська в Україні, Україна про це не просить

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг укотре наголосив, що Північноатлантичний альянс не планує розгортати війська на території України, натомість важливо забезпечити їй достатній обсяг військової допомоги. Про це він сказав в інтерв’ю агентству ANSA під час візиту до Італії, повідомляє Європейська правда.

Столтенберг нагадав, що через затримки з постачанням зброї зі США та Європи до України російські сили змогли досягти прогресу у своєму наступі. І хоча «зараз ситуація змінюється», про присутність «на землі» не йдеться.

«НАТО не має наміру розгортати війська в Україні. Коли я відвідав Україну минулого тижня, українці не просили про війська НАТО, вони просили більше підтримки», – наголосив генсек.

Він додав, що російський правитель Путін досі вірить у військову перемогу в Україні, а відтак єдиний спосіб переконати її сісти за стіл переговорів – «довести на полі бою, що він не переможе, і єдиний спосіб зробити це – надати військову підтримку Україні».

Як повідомляв Львівський портал” href=”https://portal.lviv.ua/”>Львівський портал, першим публічно про можливість введення іноземних військ в Україну заговорив у березні президент Франції Емманюель Макрон. Тоді він говорив нічого конкретно, а лише «не виключав такої можливості у майбутньому».

На початку травня Макрон заявив, що не змінив свою думку. Він каже, що зміг би підняти питання про введення військ в Україну, якщо б росіяни прорвали лінію фронту і з відповідним проханням виступив би офіційний Київ.

Тим часом прем’єр Денис Шмигаль стверджує, що Україна буде вдячна західним партнерам за введення іноземних військ, якщо для цього «настане час».

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-05-09 09:51:31