Львівський портал

«Співпраця» з військовою поліцією щодо ухилянтів є російською ІПСО, – МВС

SMS-розсилка нібито від імені Національної поліції з пропозицією «здавати» ухилянтів військовій поліції є російською інформаційно-психологічною спецоперацією. Про це Львівському порталу повідомили у Міністерстві внутрішніх справ України.

Мережею поширюється інформація, що начебто військова поліція, якої в Україні ще навіть немає, пропонує українцям винагороду за співпрацю у виявленні чоловіків, що ухиляються від мобілізації. Ці повідомлення надходять нібито від імені Національної поліції України.

«Ця інформація не відповідає дійсності! В Україні не існує «військової поліції». Національна поліція України жодних подібних оповіщень не робила. Такі повідомлення спрямовані на дестабілізацію ситуації в країні та створення напруженості серед громадян», – кажуть в МВС.

Українців закликають не телефонувати за номерами, вказаними в таких повідомленнях, і не переходити за посиланнями від невідомих джерел.

Нагадаємо, про створення Військової поліції в Україні заговорили ще влітку 2023 року. Саме тоді Міністерство оборони взялось розробляти відповідний законопроєкт. Дотепер його так і не ухвалили, тож відомство закликало нардепів поквапитись.

Досі було відомо, що серед завдань такої поліції має бути боротьба з військовими злочинами та забезпечення дисципліни серед військових.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-06-10 21:00:12

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин