Україна і світ

Співачка Sowa розповіла про свій щоденний і сценічний стиль – ексклюзивне інтерв’ю

У кожної модниці є особистий стиль в одязі. Хтось віддає перевагу спідничкам, сукням і сорочкам, комусь до душі джинси, шорти і футболки. Особливу увагу ми звертаємо на образи знаменитостей, адже вони завжди на виду і повинні йти в ногу з трендами.

Співачка Sowa (Діана Горбяк) розповіла про свій стиль. Виконавиця сказала, як обирає луки, де купує одяг і для чого іноді забігає в сексшоп.

Також в ексклюзивному інтерв’ю Фактам ICTV Sowa зізналася, як її стиль відрізняється в житті та на сцені і ким вона надихається, добираючи свої незвичайні та оригінальні образи.

Зараз дивляться

Sowa – ексклюзивне інтерв’ю

– Розкажіть про свій стиль, як ви одягаєтесь та підбираєте луки?

– Здебільшого весь мій гардероб складається зі штанів та піджаків. У ньому є лише три сукні для повсякденного носіння, які я все одно не одягаю або дуже рідко. Якщо я вдома, то в мене домашній стиль: сірі спортивні штани та сіра футболка розміру мого батька. Але часто бувають дні, коли навіть вдома я повністю формую образ: одяг, зачіска, макіяж.

Головна причина цьому – зустрічі в прямих ефірах чи інтерв’ю. Хоча й без інтерв’ю в мене теж буває настрій створити повноцінний образ вдома. Звісно, якщо це якісь події, то образ відповідає тематиці заходу. Наприклад, якщо це захід із червоною доріжкою, як церемонія нагородження Yuna, то образ має бути кричущим, як от головний елемент мого – гігантська сумка.

Фото: PR

Інший приклад – нещодавно я відвідала сольний концерт гурту The Hardkiss, який відбувся у Львівському оперному театрі. Звісно, театр має свій етикет, і прийти в шльопках було б безглуздо, тому мій образ складався з червоної сорочки з відкритим декольте, чорних штанів палацо та туфлів-човників. Завершували образ аксесуари та зібране волосся.

– Як ви можете охарактеризувати свій стиль?

– У моєму стилі переважають темні відтінки, здебільшого класичний чорний та коричневий, також я обожнюю червоний. Якщо охарактеризувати мій стиль, то його основа належить до гранжу: шкіра, чорні та металеві елементи. Також в образах э жіночність та сексуальність у вигляді корсетів, відкритого декольте та підборів.

– Хто допомагає зі сценічними образами?

– Мій головний дизайнер – моя мама. З самого мого дитинства вона малювала ескізи та давала ідеї для всіх моїх образів протягом усіх років, коли я їздила на музичні конкурси. Вона була не лише моєю підтримкою, а й кравчинею.

– Часто траплялися ситуації, коли прямо перед сценою потрібно було щось швидко підшити, і моя мама з голкою в руках бігла в гримерку за сценою, давала нитку мені в рот (щоб ніхто не зурочив) та зашивала костюм. Навіть зараз, коли я вже не учасник конкурсів, а артист, мама досі зі мною на всіх виступах з її головним атрибутом: голкою та нитками.

Зараз мама теж бере участь у створенні моїх сценічних образів, але в ролі радника. Вона зі мною на кожній примірці, і я впевнена, що все вдасться, адже її контроль дає мені відчуття, що образ буде успішним.

Інколи я працюю з дизайнером Марією Страчак. Останні мої образи – її рук справа. Попри це, мені цікаво працювати та пізнавати дизайнерський світ інших талановитих модельєрів як молодих, так і досвідчених.

– Ви шиєте одяг чи купуєте у масмаркеті?  Чим керуєтесь під час вибору?

– Дороге не завжди дорівнює якісне. Так само як і дорогі бренди не завжди гарантують якісний одяг. Я веду до того, що в досить бюджетних магазинах можна знайти класні довговічні речі.

– Зазвичай одяг я купую в масмаркеті, інколи забігаю в секондхенд або сексшоп, де можна знайти цікаві речі для повсякденних чи сценічних образів. У мене існує правило, що саме сценічний образ має бути пошитим. З повсякденного в моєму гардеробі з пошитого є лише верхній одяг.

Шиття одягу – це оригінальний спосіб проявити себе та свою індивідуальність, а також отримати компліменти від навколишніх щодо того, звідки у тебе ця річ.

Найдорожчий одяг у мене – сценічний. Я можу жалкувати про купівлю однієї дорогої речі для повсякденного гардероба, але ніколи не жалкуватиму про витрати на образ для сцени.

– Як відрізняється ваш стиль в житті та на сцені?

– Мої образи перетинаються. Основна різниця в тому, що в моїх сценічних вбраннях можна помітити головну деталь – імітацію крила, яка проявляється через різні тканини та техніки. На одному костюмі ілюзія крила зроблена за допомогою металевих дротів, а на іншому – за допомогою бахроми.

Sowa

Фото: PR

Також на сцені я завжди виступаю на високих підборах.

– Який у вас зріст, чи важко знайти одяг?

– Мій зріст – 155 сантиметрів. Тож, як можна зрозуміти, мені дуже складно знайти одяг, особливо це стосується низу. Всі штани з мого гардероба настільки довгі, що можна подумати, я вкрала їх у старшої сестри.

Sowa

Фото: PR

Щоразу доводиться йти з новими парами штанів до кравчині та підшивати їх під свій ріст. Я ненавиджу примірки в магазинах, тому що завжди потрібно витрачати на це купу часу. Мало того, що мені завжди все не подобається, так коли нарешті щось подобається, велика ймовірність, що ця річ буде не за розміром.

– Які ваші улюблені образи та чим або ким надихаєтесь?

– З власних в мене налічується чотири улюблених образи: мій образ у кліпі Таємний знак у дуеті з Melovin. Хоч цей образ суперечить теперішньому, адже він дуже ніжний, я все одно закохана в нього. Все тому, що ця сукня нагадує мені образ головної героїні з мого улюбленого мультфільму Труп нареченої американського кінорежисера Тіма Бертона. Хто дивився цей мультфільм, зрозуміє, про що я!

Образ для бірюзової доріжки на церемонії Музвар. Це був total black образ, виконаний з різних фактур та елементами латексу. Головна деталь – вініловий диск, який створював ілюзію капелюха. Це була символічна деталь до випуску мого дебютного альбому Вініл. І моє найулюбленіше – це колготи поверх взуття.

Ще один потужний лук – для зіркового хідника на церемонії нагородження премії Yuna. Це, безперечно, мій улюблений образ: штани кльош із сітки, чорний піджак з одним рукавом та бра з камінцями. І головний момент, який привернув увагу багатьох на доріжці: гігантська чорна сумка розміром з мене.

Мій сценічний піджак, який підкреслює мою талію за допомогою ілюзії корсету. Масивне високе взуття та металеві вставки: на одній руці імітація крила, а на іншій — напис срібною ниткою Sowa.

Надихаюся стилями акторки Джени Ортеги, співачки Леді Гаги. Загалом,+ в мене немає такої тенденції надихатися кимось одним, натхнення може прийти раптово, від будь-кого, головне – вхопити його за хвіст та використати.

– Мене надихають образи більше в темній гамі, вони мають в собі характер року або елегантності.

Натхненням може бути також ТікТок, адже там не раз трапляються в рекомендаціях красиві дівчата з крутими образами. Чоловічі луки теж стають для мене джерелом, звідки я черпаю для себе ідеї.

Що відомо про співачку Sowa

Співачка Sowa, справжнє ім’я якої Діана Горбяк, народилася у Львові в 2004 році. Вона є не тільки виконавицею, а й авторкою пісень.

Творчу кар’єру артистка розпочала в 2020 році. Її дебютним синглом стала пісня Ріка. Відтоді Sowa регулярно випускає нові роботи.

Вона є лауреатом всеукраїнських та міжнародних конкурсів і фестивалів. Також співачка брала участь у нацвідборах на Євробачення у 2022 і 2023 роках.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-01 14:38:25

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин