Україна і світ

СБУ викрила в Мін’юсті чиновників на схемі вимагання корупції – що відомо

Служба безпеки України викрила на корупції колишнього начальника Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції.

Про це повідомила пресслужба СБУ 1 липня.

Зазначається, що фігуранти систематично отримували хабарі за незаконне закриття виконавчих проваджень щодо громадян, що мають боргові зобов’язання. Наразі всіх учасників незаконної схеми звільнено із займаних посад.

Зараз дивляться

До організації злочинної діяльності причетний екскерівник міжобласної структури Мін’юсту, який залучив до протиправного механізму кількох своїх підлеглих. На момент викриття корупційної схеми співробітниками СБУ він був чинним очільником установи.

Повідомляється, що за неправомірну вигоду посадовці управління Мін’юсту пропонували боржникам закрити виконавче провадження без сплати визначених судом платежів. Для передачі коштів організатор схеми залучив посередника – мешканця Івано-Франківська.

У подальшому фігуранти розподіляли грошову винагороду між собою, а виконавчі провадження закривали з формулюванням “у зв’язку з повним погашенням боргу”.

Фото: СБУ

Під час обшуків за місцями роботи, проживання та у транспортних засобах зловмисників виявлено:

  • великі суми готівки, ймовірно одержані злочинним шляхом;
  • матеріали виконавчих проваджень, учасники яких були залучені до оборудки;
  • мобільні телефони із доказами незаконної діяльності.

У підсумку ексначальнику Західного міжрегіонального управління Мін’юсту повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Його звільнено із займаної посади.

Дії посередника кваліфіковано за ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України (пособництво у прийнятті пропозиції, обіцянки або одержанні неправомірної вигоди службовою особою). Зараз вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів, триває розслідування.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-01 14:46:19

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин