Україна і світ

Роздача повісток в Україні – коли бере участь поліція

Співробітники Нацполіції супроводжують представників ТЦК під час роздачі повісток лише за наявності спільних завдань та патрулів.

Про це розповів міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Роздача повісток в Україні – участь поліції

— Наприклад, коли співробітник ТЦК хоче прийти додому до громадянина, щоб вручити повістку, він повідомляє Нацполіцію про це. У цих випадках поліцейські завжди поряд, щоб уникнути порушення порядку як з одного, так і з іншого боку. Поліцейський виступає арбітром, – зазначив він.

Чиновник наголосив, що важливим пунктом закону про мобілізацію прописано, що всі дії співробітника ТЦК та українського громадянина при врученні повістки мають фіксуватися на нагрудну камеру поліцейського.

Зараз дивляться

Водночас Клименко зазначив, що участь поліцейських у процесі мобілізації не завжди можлива.

— Ми ж не можемо стільки патрулів організувати, ми маємо обов’язок реагувати на повідомлення про злочини. Ми виділяємо щодня кілька сотень патрулів, щоб працювати зі співробітниками ТЦК. На сьогодні ця кількість досягла 513 патрулів по всій Україні. Це максимально, що ми можемо запропонувати, – зазначив він.

Глава МВС зауважив, що поліцейські не мають права вручати повістки громадянам України. Це безпосередньо перевищує їх повноваження та порушує закон.

Джерело: Радіо Свобода

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-20 23:00:07

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин