Україна і світ

Чому КНДР ніколи не зважиться на участь своїх військ у війні проти України: пояснення експерта

Фото: Факти ICTV

Північна Корея – маріонетка Китаю, який навряд чи погодиться на відправлення її військ для ведення бойових дій проти України.

В ефірі телемарафону Єдині новини полковник запасу ЗСУ, військовий експерт Сергій Грабський прокоментував інформацію щодо ймовірності відправлення військових із КНДР на війну проти України.

Чому КНДР ніколи не зважиться на участь своїх військ у війні проти України

– Це монументальна маячня… Я дуже уважно слухав пресконференцію представника Пентагону, і він жодним словом не обмовився, що такі війська можуть бути направлені. Інформація прийшла як питання від журналістки… вона була підхоплена іншими джерелами, – пояснив він.

Зараз дивляться

За його словами, відправка військових контингентів на поле битви – це вже проблема міжнародна, до того ж “Північна Корея є просто сателітом і маріонеткою Китаю, який навряд чи погодиться на такі дії – це перше”.

По-друге, чи можемо ми виключити присутність представників КНДР на фронтах? Безумовно! Але давайте не забувати той алгоритм, який застосовувався комуністичними диктатурами свого часу – відправка так званих добровольців. Проте говорити про відправлення штатних контингентів неприпустимо. Тому я більш ніж скептично ставлюся до таких питань, – додав Грабський.

Він нагадав про відправу міфічних сирійських військ на фронт в Україні, яких там так ніхто і не побачив, і з Північною Кореєю приблизно така ж ситуація.

Також експерт акцентував увагу на тому, що диктаторський режим КНДР довів своє населення до таких злиднів, що, на його думку, північнокорейські військові, опинившись на території РФ, можуть просто розбігтися.

– Щоб там не казали, але рівень життя в Росії трохи вищий. Тому я б це розглядав як чергову провокацію з боку певних інформаційних ресурсів, які грають на користь Москви. Сильно, навіть якщо ми говоримо про якихось добровольців, вони не вплинуть на бойові дії в Україні. Це не їхня війна, – підсумував Грабський.

Напередодні речник Міністерства оборони США Патрік Райдер заявив, що війська Північної Кореї стануть гарматним м’ясом, якщо їх відправлять воювати в Україну.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-27 14:22:00

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин