Україна і світ

Вареники з малиною: смачний рецепт та необхідні інгредієнти

Кожна українська господиня має свій секрет приготування вареників, але всі вони погоджуються, що вареники – це справжнє задоволення!

Для приготування вареників можна використовувати різні види тіста: на воді, на кефірі, з додаванням яєць або без них.

Але тісто на окропі (заварному тісті) має особливу ніжність та м’якість, що робить вареники з малиною неперевершеним. Готується таке тісто від сили 7 хвилин і дуже легке та приємно в роботі. Варто взяти на замітку!

Як приготувати вареники з малиною

Щоб тісто вийшло вдале, борошно і воду відміряємо однією і тією ж склянкою.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • борошно пшеничне вищого ґатунку (щоб вареники були біленькі та апетитні) – 3 склянки
  • окріп – 1 склянка
  • сіль – 1 ч. л. (без гірки)
  • олія – 2 ст. л.

Для начинки:

  • малина свіжа чи заморожена – 300 г (приблизно)
  • цукор – 0,5 склянки чи до смаку
  • крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.

Вареники з малиною: рецепт покроково

  1. Якщо використовуєте заморожену малину, розморозьте її та злийте сік. Це буде зручно робити, виклавши ягоди на друшляк чи сито. Свіжу малину промийте та обсушіть на паперовому рушнику (в декілька шарів).
  2. У великій мисці змішайте борошно з сіллю. Додайте рослинну олію та швидко полийте окропом, постійно помішуючи ложкою. Продовжуйте вимішувати ще 2 хвилини.
  3. За цей час тісто охолоне і можна розпочинати вимішувати руками. Це займе 3 хвилини. Тісто вийде настільки еластичним, що посипати стіл борошном можна, але не обов’язково.
  4. Загорніть тісто у харчову плівку чи викладіть у пакет і залиште на 20 хвилин.
  5. У мисочці акуратно змішайте малину з цукром та крохмалем. Це допоможе зберегти форму ягід і не допустить витікання соку під час варіння.
  6. Розкачайте тісто і виріжте кружечки діаметром близько 7-8 см. Вирізати можна склянкою, чашкою чи бокалом.
  7. Покладіть на кожен кружечок 1 ч. л. начинки. Зліпіть вареник, добре защипуючи краї. Це важливо для будь-яких вареників, а з ягодами – особливо.
  8. У широку каструлю влийте близько 1 л чи менше води. Порціями викладайте вареники й варіть, після закипання води, близько 4-5 хвилин. Вони повинні спливти на поверхню.
  9. Шумівкою чи ложкою з дірочками вийміть їх на тарілку та полийте маслом.

Вареники з малиною подайте зі сметаною. За бажанням їх також можна посипати цукром (дрібненьким). Смачного!

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-27 15:12:57

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин