Україна і світ

Реєстр збитків, завданих агресією Росії проти України: скільки людей подадуть заяви

До Реєстру збитків, завданих агресією Росії проти України, можуть подати від 6 до 8 млн заяв, за попередніми розрахунками.

Про це заявив виконавчий директор Реєстру збитків Маркіян Ключковський під час воркшопу для медіа з міжнародного права збройних конфліктів і притягнення РФ до відповідальності за міжнародні злочини.

Реєстр збитків, завданих агресією РФ

– Розрахунки кажуть, що, ймовірно, до Реєстру може бути подано від 6 до 8 млн заяв. Якщо це станеться, то Реєстр збитків буде найбільшою системною програмою розгляду заяв про репарації в історії міжнародного права, – наголосив він.

Реєстр прийматиме докази тільки в цифровому форматі – це практична необхідність, щоб максимально зменшити паперову тяганину, заявив Маркіян Ключковський.

Зараз дивляться

За його словами, досягнуто домовленостей, що заяви подаватимуть через онлайн-сервіс Дія і вебпортал. Він звернув увагу, що Реєстр збитків матиме змогу користуватися через систему Дія різними базами даних.

Виконавчий директор Реєстру збитків зазначив, що 2 квітня розпочалося приймання заяв за категорією руйнування житлового нерухомого майна.

Найближчими місяцями впровадять функціонал, який дасть змогу подавати заяви через ЦНАПи, як альтернативу додатка Дія.

Восени 2024 року планують відкрити ще одну велику групу категорій. До весни наступного року – категорії, які пов’язані з усіма воєнними злочинами.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-08 22:45:58

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин