Україна і світ

П’ятьох колаборантів, які воювали проти ЗСУ, засуджено до 15 років ув’язнення

Ілюстративне фото

Суд виніс вирок п’ятьом колаборантам, які перейшли на бік ворога і воювали проти ЗСУ на Донеччині, Луганщині, Сумщині та Харківщині. Кожному з них призначено покарання – 15 років позбавлення волі із конфіскацією всього майна.

Про це повідомили у Львівській обласній прокуратурі.

Прокурори в суді довели, що мешканці Донецької та Луганської областей під час широкомасштабного вторгнення рф в Україну добровільно перейшли на бік ворога. Вони вступили до незаконних збройних формувань «народної міліції» терористичних організацій «днр» та «лнр».

Бойовики пройшли військову підготовку, отримали зброю та амуніцію та надавали допомогу у проведенні підривної діяльності проти України у складі збройних сил рф. Колаборанти виконували обов’язки стрілка, стрілка-навідника на бронетранспортері, кулеметника та радиста-телефоніста. На цих посадах обвинувачені виконували різні завдання, пов’язані з веденням бойових дій проти Збройних Сил України. Окрім цього, вони забезпечували безпеку місць перебування армії рф.

Зазначається, що один із обвинувачених був мобілізований з «Торезької виправної колонії №28» (Донецька область) за вказівкою керівництва колонії. Таким чином останнього було амністовано, задля виконання «боргу» перед державою-окупантом.

З початку широкомасштабного вторгнення чоловіки воювали в населених пунктах Донецької, Луганської, Сумської та Харківської областей.

Їх злочинна діяльність припинена у зв’язку з захопленням у полон.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як повідомляла АрміяInform, повідомлено про підозру помічнику путіна та ректору інституту мзс рф, які фальсифікують історію України.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-06-06 15:48:01

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин