Україна і світ

Перша у світі смерть від вірусу Оропуш, симптоми – МОЗ Бразилії

Як повідомило міністерство охорони здоров’я Бразилії, у країні зафіксовано перший у світі випадок смерті від вірусу Оропуш. Жертвами стали дві жінки, які померли від хвороби, поширюваної інфікованими мухами і комарами.

Статистика

– Жінки зі штату Баія на північному сході Бразилії були у віці до 30 років, без супутніх захворювань, але з ознаками і симптомами, схожими на важку форму лихоманки Денге, – йдеться в заяві міністерства.

Також у відомстві уточнили, що 2024 року було зареєстровано 7 236 випадків зараження лихоманкою Оропуш, більшість із яких зафіксовано в штатах Амазонас і Рондонія. Уперше Оропуш було зафіксовано 1960 року.

Зараз дивляться

На сайті Центрів США з контролю і профілактики захворювань повідомляється, що наразі відомі спалахи лихоманки Оропуш у деяких частинах Болівії, Бразилії, Колумбії, Куби і Перу.

Симптоми вірусу Оропуш

За даними CDC, симптоми зараження вірусом Оропуш зазвичай проявляються через чотири-вісім днів після укусу.

За даними агентства охорони здоров’я, симптоми зазвичай тривають від трьох до шести днів і нагадують ознаки лихоманки Денге. Зокрема, це м’язові болі, скутість суглобів, головний біль, блювота, нудота, озноб або чутливість до світла.

Важкі випадки можуть призвести до небезпечних для життя ускладнень, таких як менінгіт.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-26 13:19:07