Україна і світ

Омбудсмен пропонує посилити покарання за підпал авто військових та волонтерів

Фото: УНІАН

Від початку 2024 року в Україні правоохоронці зафіксували 266 випадків підпалів автомобілів військовослужбовців та волонтерів. З огляду на це омбудсмен Дмитро Лубінець запропонував посилити відповідальність за такі злочини. 

Про це Уповноважений ВРУ з прав людини повідомив у Telegram.

Омбудсмен закликав посилити покарання за підпал військових авто 

За інформацією омбудсмена, загалом від початку року пошкоджено близько 300 автівок, що належать військовим або волонтерам, у різних регіонах України.  

Лубінець зазначив, що в посяганнях на військовослужбовців є посягання не лише на здоров’я та власність окремої людини, але і на порядок управління, фундаментальні засади існування будь-якої держави, особливо в період дії воєнного стану. 

Відтак, омбудсмен надіслав до Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності лист, в якому запропоновано законодавчі зміни до Кримінального кодексу України.  

За словами Лубінця, у листі він пропонує запровадження спеціальної норми про посилену кримінальну відповідальність за вчинення посягань на здоров’я чи майно військовослужбовця або члена його родини з огляду на виконання ним свого службового обов’язку.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Дмитро Лубінець

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-09 14:08:22