Україна і світ

Нідерланди витратять €54 млн на створення безпілотників для України

Міністерство оборони Нідерландів інвестує €54 млн у збільшення потужностей з виробництва військових безпілотників для допомоги Україні.

Про це повідомив державний секретар оборони Крістоф ван дер Маат в інтерв’ю Bloomberg.

Нідерланди вкладаються у дрони для України

Зазначається, що гроші будуть використані як для фінансування виробничих майданчиків, так і для подальшої підтримки досліджень у галузі безпілотників, заявив ван дер Маат. Ці інвестиції допоможуть доставити безпілотники в Україну і посилити голландську армію.

Зараз дивляться

– Ми хочемо розмістити замовлення на створення безпілотників, щоб допомогти Україні, і розмістити замовлення, щоб допомогти розбудові нашої власної армії. За допомогою цих замовлень ми хочемо створити екосистему для безпілотників в нашій країні, – сказав він.

Цей крок, пише Bloomberg, відбувається через важливу роль дронів за останні два роки російсько-української війни, що вже стало невід’ємною частиною оборонного потенціалу України.

Проєкт також необхідний для того, щоб протистояти досягненням таких країн, як Туреччина та Іран, у виробництві військових дронів, і переконатися, що Захід не відстає, сказав секретар.

– Саме тому створюються коаліції, щоб ми могли підтримати Україну, – сказав він, додавши, що це сектор, в якому можна “швидко зробити деякі великі кроки”.

Фінансування надходитиме від уряду, але Ван дер Маат висловив упевненість, що голландські банки та пенсійні фонди також незабаром зроблять свій внесок.

Зміна влади у Нідерландах

Ван дер Маат обіймає свою посаду з листопада 2023 року, але незабаром залишить її, оскільки новий уряд Нідерландів, як очікується, приступить до виконання своїх обов’язків наприкінці червня. Його партія VVD увійде до нового уряду разом з ультраправою Партією свободи Герта Вілдерса.

Раніше Вілдерс скептично ставився до фінансової та військової підтримки України, але коаліційна угода між партіями зобов’язує підтримувати Україну “політично, військово, фінансово та морально”. Вона також включає пропозицію закріпити норму НАТО про 2% у голландському законодавстві.

Фото: Facebook / 110 окрема механізована бригада імені генерал-хорунжого Марка Безручка

Джерело: Bloomberg

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-07 17:51:34

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин