Україна і світ

Нічний тариф на електроенергію в Україні у 2024 році

Кабмін на засіданні 31 травня 2024 року ухвалив рішення про коригування тарифів на електроенергію для побутових споживачів. З метою збереження стабільної роботи енергосистеми та забезпечення її подальшого розвитку введено нову цінову модель.

Вона передбачає єдину фіксовану ціну для індивідуальних та колективних побутових споживачів на рівні 4,32 грн/кВт⋅год. Ця ціна буде діяти до 30 квітня 2025 року. Але споживачі з двозонними лічильниками мають змогу заощадити.

Який нічний тариф на електроенергію у 2024 році 

Вночі кількість електрообладнання, яке працює, зменшується, що знижує навантаження на мережу. Нічний тариф на електроенергію в Україні діє після встановлення двозонного лічильника. Вартість — 2,16 грн за кВт⋅год. 

Зараз дивляться

Чому змінилися тарифи на електроенергію 

Держава не має змоги встановити пільгову ціну для всіх споживачів, адже тариф на електроенергію у розмірі 2,64 грн/кВт⋅год покривав лише третину реальної вартості.

Така цінова модель та новий нічний тариф на електроенергію дозволять забезпечити фінансування необхідних ремонтів та модернізації енергосистеми, а також залучити інвестиції в галузь. 

Споживачі, які мають двозонні лічильники, зможуть економити, використовуючи електроенергію вночі за пільговим тарифом. 

Держава продовжує надавати допомогу соціально незахищеним верствам населення для компенсації витрат на електроенергію. Інформацію про доступні програми допомоги можна отримати на сайтах Міністерства соціальної політики України та місцевих органів влади. 

Уряд України вживає всіх можливих заходів, щоб забезпечити енергетичну безпеку країни та зменшити вплив війни на життя українців. 

Потрібно розумно використовувати електроенергію та дотримуватися режиму економії, адже це допоможе зберегти ресурси та підтримати енергосистему України. 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-06 15:54:45

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин