Львівський портал

Наразі ДніпроГЕС у критичному стані, – Федоров

Унаслідок російського масованого обстрілу в ніч проти 1 червня Дніпровська гідроелектростанція, розташована у Запоріжжі, перебуває в критичному стані. Про це повідомив керівник Запорізької ОВА Іван Федоров в етері телемаратону, пише hromadske.

Як розповів Федоров, відновити трафік через ДніпроГЕС сподівалися за «лічені години», однак цього не вдалося зробити.

«Зараз у критичному стані перебуває ДніпроГЕС, не йдеться навіть про вироблення електроенергії. Наразі перекритий повністю рух з лівого берега на правий. Для об’їзду використовуються два мости, на яких налагоджена логістика в обидва боки», – заявив посадовець.

Влада планує проводити консультації з інженерами, проєктувальниками та іншими фахівцями, щоб після відкриття рух був безпечним. Федоров сподівається, що найближчими днями в ОВА зможуть дати відповідь мешканцям щодо відновлення логістики через ДніпроГЕС.

Нагадаємо, у ніч на суботу, 1 червня, російські війська атакували об’єкти енергетичної інфраструктури у Запорізькій, Дніпропетровській, Донецькій, Кіровоградській та Івано-Франківській областях.

Окупанти атакували Україну 47 ударними дронами Shahed та 53 ракетами. Силам ППО України вдалося збити 35 ракет та 46 «Шахедів».

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-06-01 18:46:46

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин