Суспільне мовлення

На Львівщині збій у роботі “Київстар” не вплинув на роботу екстреної медичної допомоги

На Львівщині попри масштабний збій у роботі мобільного оператора “Київстар” диспетчерська служба “швидкої” працює у звичному режимі. Зателефонувати на “103” можна зі стаціонарного телефона або з номерів інших мобільних операторів.

Про це розповів Суспільному керівник обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Андрій Васько.

“Проблем із додзвоном до нас на лінію “103” зі стаціонарних телефонів та інших мобільних операторів немає. Оперативно диспетчерський центр в штатному режимі приймає виклики в тій самій кількості, як приймалися в ті попередні декілька днів”, — каже Андрій Васько.

На Facebook-сторінці ГУ ДСНС Львівщини повідомили, якщо у вас є проблеми із зв’язком, можна звернутися до найближчого управління поліції або пожежно-рятувальної частини. Також можна попросити про допомогу у нацгвардійців, поліцейських та прикордонників, що перебувають на службі. Окрім того, у Пунктах незламності, розгорнутих на базі підрозділів ДСНС, є можливість скористатися Wi-Fi.

Що відомо про збій в роботі “Kyivstar”

Зранку 12 грудня абоненти “Київстар” почали скаржитись на проблеми зі зв’язком, окрім того, сайт “Київстару” був тимчасово недоступний. Близько 11 години міністр інфраструктури Олександр Кубраков заявив, що сподівається, що за кілька годин роботу “Київстару” відновлять.

У Нацполіції заявили, що не мають інформації про обшуки у Kyivstar, про які повідомила низка Telegram-каналів. Джерела Суспільного в СБУ теж не підтвердили цю інформацію.

Згодом пресслужба “Київстар” повідомила Суспільному, що причиною збою стала хакерська атака. У компанії запевнили, що персональні дані абонентів не скомпрометовані.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Близько другої години генеральний директор компанії “Київстар” Олександр Комаров заявив, що поки що терміни відновлення сервісів остаточно не зрозумілі.


Джерело: Суспільне мовлення України