Суспільне мовлення

На Львівщині суд обрав запобіжний захід водію, який нетверезим катав на капоті дівчину

Суд обрав запобіжний захід водію авто на Львівщині, який нетверезим катав на капоті дівчину. Внаслідок цього вона впала і загинула. 22-річному чоловіку обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської обласної прокуратури.

За даними слідства, ДТП трапилося у жовтні цього року в одному із сіл Львівського району.

“Пізно вночі чоловік рухаючись по одній із вулиць в напрямку виїзду з села, проігнорував правила перевезення пасажирів та віз на капоті автомобіля 19-річну дівчину. Однак, пасажирка не змогла втриматися та впала з капоту на дорогу”, — зазначають у прокуратурі області.

В результаті ДТП, дівчина отримала травму голови та померла на місці події.

Як раніше повідомляли у пресслужбі поліції області, 13 жовтня, близько 12:15 на оперативну лінію зателефонували перехожі. Вони виявили на дорозі в селі в Львівському районі мертву дівчину з травмою голови. На місце події виїхали оперативники та слідчі. Загиблою виявилась 19-річна місцева мешканка. Невдовзі правоохоронці встановили, що з нею трапилося.

Також правоохоронці встановили, що водій авто не викликав “швидку”, а натомість втік з місця події. Невдовзі його машину розшукали та вилучили на арешмайданчик. А чоловіка затримали.

Чоловіку інкримінують порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило смерть потерпілої (ч. 3 ст. 286-1 КК України).

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Йому загрожує до десяти років ув’язнення з позбавленням водійських прав на такий же термін. Досудове розслідування триває.


Джерело: Суспільне мовлення України