Суспільне мовлення

На дорозі “Львів-Радехів-Луцьк” у Гайку випробували на міцність міст

У п’ятницю, 15 грудня, на дорозі “Львів-Радехів-Луцьк” у Гайку випробовували на міцність новозбудований міст. Після цього рух мостом відновили. Випробовування — це завершальний етап введення моста в експлуатацію.

Про це повідомили на Facebook-сторінці Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Львівській області Оксана Богуш.

Випробували на міцність міст на дорозі Н-17 через Західний Буг за допомогою чотирьох завантажених вантажівок. Вага кожної з них — 25 тонн.

“Вантажівки виїжджають на міст, щоб перевірити його на якість та надійність. Вантажні автівки зупиняються у контрольних точках для проведення замірів. Після чого, ті ж завантаженні машини розганяємо до певної швидкості і знову проводимо відповідні заміри. Прикріпленні до моста датчики фіксують, як міст реагує на статичне та динамічне навантаження”, — розповів керівник Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Львівській області Олег Береза.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Обстеження та оцінку технічного стану моста, за словами Олега Берези, проводили спільно із спеціалістами ТзОВ “Експертний центр “Інженерні споруди”.

Що відомо про обвалення мосту у селі Гайок

  • Ввечері, 3 травня 2021 року, на Львівщині обвалився міст через річку Західний Буг на дорозі Львів-Радехів-Луцьк. Внаслідок обвалу мосту ніхто не травмувався.
  • 7 травня Служба автомобільних доріг затвердила схеми об’їзду моста на дорозі “Львів-Луцьк”.
  • Головною причиною обвалу мосту називали те, що попри заборону, ним їздили вантажні автомобілі. Міст перебував у аварійному стані і його планували ремонтувати.
  • В середині серпня на дорозі Львів-Луцьк поблизу села Гайок збудувати тимчасовий міст. По ньому могли їздити легкові авто, автобуси та невеликі вантажівки.
  • Новий міст планували відкрити у 2022 році, проте через війну будівництво не завершили. Реконструкцію відновили у квітні 2023 року.
  • У червні 2023 року міст добудували. 28 червня 2023 року рух транспорту через міст відновили.


Джерело: Суспільне мовлення України