Україна і світ

Михайла Резніковича позбавили звання академіка НАМУ

Проросійського режисера Михайла Резніковича позбавили звання академіка Національної академії мистецтв України (НАМУ) за пропаганду наративів РФ.

Михайла Резніковича позбавили звання академіка

Відповідне рішення ухвалили під час зборів НАМУ 4 липня. Виплату академічної стипендії Михайлу Резніковичу припинено з липня 2024 року.

– Постановою загальних зборів Національної академії мистецтв України від 4.07.2024 №1/5-06 ухвалено рішення позбавити Резніковича Михайла Ієрухімовича статусу члена (академіка) Національної академії мистецтв України за публічне вчинення дій, що явно суперечать інтересам, авторитету держави і НАМ України та пов’язані з пропагандою наративів країни-агресора під час дії воєнного стану, – йдеться у повідомленні Академії.

Зазначимо, що Резнікович був генеральним директором і художнім керівником Національного академічного драматичного театру імені Лесі Українки з 1994 до 2022 року.

Зараз дивляться

Після початку повномасштабного вторгнення він залишив територію України та почав співпрацювати з державними інституціями РФ. Нині Резнікович викладає у російському інституті театрального мистецтва.

У травні Міністерство культури та інформаційної політики звернулося до НАМУ з вимогою позбавити Михайла Резніковича звання академіка через його антиукраїнську позицію та роботу в РФ.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-12 13:38:07