Суспільне мовлення

Львівські пластуни зустріли Вифлеємський вогонь на українсько-польському кордоні

На українсько-польському кордоні львівські пластуни отримали Вифлеємський вогонь з рук польських харцерів. Його передадуть по всій Україні та у зону бойових дій.

Про це Суспільному розповіла голова Пласту в Львівській області Ольга Приходько.

За словами комендантки передачі вогню з польської сторони Анни Бартніцкої, Вифлеємський вогонь привезли з Відня.

“Спокій є дуже цінною та важливою річчю. Коли маємо мир у своєму краю, почуваємося безпечно. А так як ми всі знаємо, що зараз відбувається в Україні, ми всім серцем разом з Україною. Зараз ми передаємо Вифлеємський вогонь миру, щоби поділитися надією, що ця війна закінчиться”, — каже Анна Бартніцка.

Близько 100 представників скаутських організацій з України та Польщі спільно виконали пісні, обмінялися подарунками та обручками для хусток.

“Обручки — це такі плетені або шкіряні, або ниткові колечка, які тримають наші хустини, тобто в цілісності. В кожного вони символізують своє. У харцерів мають лілейку, в нас — плетені з ниток. Вони символізують улади, єдність уладів, або ж курінь, в якому знаходиться людина”, — пояснює голова Пласту в Львівській області Ольга Приходько.

По Вифлеємський вогонь також приїхали волонтери, прикордонники, представники духовенства. Серед них — директор благодійного фонду “Карітас-Жовква” УГКЦ, отець Степан Макар.

“Цей вогонь ми привеземо в наш офіс, також і кризовий центр, в центр соціальних потреб, в центр, де є видача допомоги для вимушених переселенців”, — розповідає отець Степан Макар.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вифлеємський вогонь вже привезли до Львова. Кожен охочий може запалити свічку в Архикатедральному соборі святого Юра. Далі Вифлеємський вогонь передадуть в різні куточки України, зокрема і в зону бойових дій.


Джерело: Суспільне мовлення України