Україна і світ

Коли демобілізація та чи можлива вона під час війни: що кажуть у Міноборони

Фото: Генштаб ЗСУ

Робота над законопроєктом щодо демобілізації в Україні триває, адже це складний процес, який потребує кропіткої роботи та постійних консультацій.

Про це в інтерв’ю виданню NV розповів речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін.

Коли буде демобілізація в Україні

За словами Дмитра Лазуткіна, слід усвідомлювати, що демобілізація буде залежати від ситуації на фронті та темпів мобілізації нових військових.

Зараз дивляться

Також багато чого залежатиме від західної допомоги — скільки, якої зброї і в які терміни нам передадуть партнери.

— На це (демобілізацію в Україні, – Ред.) впливає і підготовка тих людей, які будуть виконувати бойові завдання, і ефективність застосування сил і засобів безпосередньо на полі бою. Це дуже комплексне питання, яке має вирішуватися узгоджено з Генеральним штабом, військовим керівництвом, Міністерством оборони і всіма структурами, які до цього дотичні, — наголосив Дмитро Лазуткін.

Він також зауважив, що йому регулярно пишуть військові з приводу закону про демобілізацію.

— Водночас вони самі кажуть, що наразі потрібно поповнення ще на тих позиціях, на яких вони знаходяться. Тому військові ситуацію розуміють, прекрасно розуміють, і ми будемо робити все можливе для того, щоб в майбутньому кількість ротацій, як мінімум, відповідала потребі у відновленні тих людей, які знаходяться на лінії фронту, — говорить речник Міноборони.

Чи можлива демобілізація в Україні

За словами Дмитра Лазуткіна, питання демобілізації потребує серйозного аналітичного вивчення. І зараз складно сказати, чи це можливо. Все залежить від низки чинників — теоретичних та практичних.

— Наприклад, восени Путін оголосить мобілізацію в Російській Федерації, і цей процес буде масштабним, то це одне питання. Інше питання, якщо нам вдасться користуючись з західної підтримки змінити ситуацію на полі бою кардинально. Це вже інші ввідні дані, — підсумовує речник Міноборони.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-26 11:56:06