Україна і світ

Колаборант з Балаклії, який брав участь в репресіях, отримав 13 років

Після закінчення строку апеляції вступив у законну силу вирок стосовно жителя Балаклії, який під час окупації міста пішов служити у «мвс рф».

Про це повідомила 9 липня Служба безпеки України.

За даними військової контррозвідки СБУ, засудженим є колишній працівник місцевої тепломережі, який після захоплення громади вступив до окупаційного «мвс рф».

Там його призначили до складу так званого «загону швидкого реагування», який проводив масові репресії проти мешканців міста.

Разом з окупантами він брав участь в облавах на місцевих жителів, які виступали проти кремлівського режиму.

Під час таких «рейдів» людей викрадали до російських катівень та грабували їхні помешкання під виглядом «обшуків».

За співпрацю з агресором він отримував від керівництва окупаційного органу «зарплату» в російських рублях.

Після звільнення Балаклії колаборант спочатку «заліг на дно» за адресою тимчасового проживання, а потім намагався втекти до селища Першотравневе на Харківщині. Там він планував переховуватись від правосуддя.

Однак, йому це не вдалося. Співробітники військової контррозвідки СБУ встановили його місцеперебування і затримали навесні 2023 року.

За матеріалами СБУ суд визнав зловмисника винним за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність) та призначив йому 13 років тюрми.

Як повідомляла АрміяInform, ідентифікували бойовика-сепаратиста, який знущався над цивільним населенням під час окупації Куп’янщини.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-07-09 16:44:42