Україна і світ

Куди українці їздять на відпочинок влітку 2024 – найпопулярніші напрямки

Голова державного агентства розвитку туризму Мар’яна Олеськів розповіла про туристичний сезон 2024 в Україні та назвала найпопулярніші напрямки.

Куди українці їдуть на відпочинок влітку 2024

В ефірі телемарафону Єдині новини Мар’яна Олеськів зазначила, що найпопулярнішим напрямком серед туристів залишається Захід України. Однак українці відкривають для себе й інші регіони.

– Миколаївська область, там є чудові місця близько до річки Південний Буг, наприклад, Мигія. Це і Вінниччина з чудовими містами Буша, Тульчин. Це і Хмельниччина, Кам’янець-Подільський, Бакота. Черкащина – біля Дніпра, люди все-таки намагаються наблизитися до водойм. Ну і, звісно, Київщина. Люди виїжджають з міста від спеки, і намагаються знайти прохолоду в лісах, біля водойм, – розповіла Олеськів в інтерв’ю Вадиму Карп’яку.

Зараз дивляться

Українці активно їздять на відпочинок й на морське узбережжя, зокрема в Одесу.

Загалом, згідно з інформації від букінгових платформ, кількість бронювань по Україні повернулася до рівня 2019 року. Однак десь вона суттєво збільшилася, як-от на Заході Україні, а десь впала майже повністю.

– Ми бачимо суттєве падіння в регіонах, які сьогодні або частково окуповані, або розташовані близько до зон бойових дій. Це Донецька, Луганська, Миколаївська, Херсонська область. Ріст відбувається у Львівській, Чернівецькій, Закарпатській областях, – додала голова державного агентства розвитку туризму України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-23 10:45:06