Україна і світ

Санкції США не зупинили поставки чипів до Китаю – FT

Фото: Pixabay

Не дивлячись на обмеження США постачання процесорів допомагає китайським стартапам розвивати технології штучного інтелекту.

Про це пише Financial Times.

Ціна оренди хмарних сервісів із використанням провідних чіпів штучного інтелекту Nvidia нижча у Китаї, ніж у США, що вказує на те, що передові процесори легко досягають китайського ринку, не зважаючи на експортні обмеження Вашингтона.

Зараз дивляться

Чотири невеликих китайських хмарних провайдерів стягують з місцевих технічних груп приблизно $6 на годину за використання сервера з вісьмома процесорами Nvidia A100 у базовій конфігурації. Невеликі постачальники хмарних технологій у США стягують близько $10 за годину за те саме налаштування.

Низькі ціни є ознакою великої кількості чіпів Nvidia в Китаї та обходу заходів США, спрямованих на запобігання доступу до передових технологій.

A100 та H100 є одними з найпотужніших прискорювачів штучного інтелекту Nvidia і використовуються для навчання великих мовних моделей, які працюють у додатках штучного інтелекту.

Заборона США на постачання чипів до Китаю

З осені 2022 року компанії з Кремнієвої долини заборонено постачати A100 до Китаю, а H100 ніколи не продавався у цій країні.

Зазначається, що сервери, вироблені компанією Supermicro з Кремнієвої долини і оснащені вісьмома чіпами H100, досягли пікової ціни продажу в 3,2 млн юанів після того, як адміністрація Байдена посилила експортні обмеження в жовтні. З тих пір ціни впали до 2,5 млн юанів, бо обмеження постачання ослабли.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Торговці в Малайзії, Японії та Індонезії часто відправляють сервери Supermicro або процесори Nvidia в Гонконг, а потім перевозять їх через кордон до Шеньчженя.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-06 19:09:29