Україна і світ

Чи обговорював Остін план перемоги України з Зеленським – заява глави Пентагону

Фото: Офіс президента

Очільник Пентагону Ллойд Остін і президент України Володимир Зеленський не обговорювали план перемоги у повномасштабній війні. Його мають представити президенту США Джо Байдену.

План перемоги України у війні

Міністр оборони США заявив під час брифінгу за підсумками засідання у форматі Рамштайн, що під час зустрічі з президентом України було якісне обговорення.

– Але план перемоги ми не обговорювали. Хоча ми говорили про інші речі. Але саме цю тему ми не обговорювали. Зеленський представить цей план Байдену та іншим лідерам, коли буде можливість, – заявив глава Пентагону.

Перемога України є досяжною, вважає Ллойд Остін. На його думку, війна може швидко закінчитися, якщо кремлівський диктатор Володимир Путін вирішить вивести російські війська.

Зараз дивляться

– Потрібно зрозуміти, як визначити абсолютну перемогу. Україна хоче захистити власну суверенну територію. Ми допомагатимемо їй це зробити, – стверджує міністр оборони США.

Наприкінці серпня президент України Володимир Зеленський заявив, що у вересні він хоче представити план перемоги України у війні з Росією президенту США Джо Байдену.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За його словами, до такого плану входить операція ЗСУ у Курській області. На думку глави держави, цей план має показати, чи готові союзники до перемоги України у війні, або ж вони просто хочуть стримувати Росію.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-06 20:51:24