Україна і світ

Салат Граф: рецепт приготування


Спробуйте страву, яка поєднує ніжність курячого м’яса, приємну солодкість ананасів, хруст горіхів і смак овочів.

Кожен шар – це нова нотка, яка створює справжню симфонію на вашій тарілці.

Вишуканий і водночас простий у приготуванні салат Граф стане справжньою окрасою вашого столу.  Тож не чекайте свята, а зробіть  його самі просто зараз.

Як приготувати салат Граф в домашніх умовах і що для цього знадобиться – на Фактах ICTV.

Салат Граф: рецепт

Гарний, ошатний, смачний – домашні і гості будуть у захваті, якщо ви приготуєте  салат Граф за класичним рецептом. Але передусім варто підготувати продукти.

Інгредієнти:

  • 300 г відвареної курячої грудки
  • 3 середні картоплини
  • 2 середні моркви
  • 3 яйця
  • 100 г твердого сиру
  • 1 баночка консервованих ананасів (кубиками)
  • 100 г волоських горіхів
  • майонез для змащування шарів
  • сіль, перець – до смаку

Покроковий рецепт приготування

Салат Граф – це чудова альтернатива  Олів’є. До речі, його теж можна заморозити, якщо раптом залишилось більше, ніж ви планували. Отже,

  1. Відваріть курячу грудку до готовності, охолодіть і наріжте кубиками.
  2. Картоплю та моркву відваріть до готовності, остудіть і натріть на крупній тертці.
  3. Відваріть яйця та натріть їх окремо на дрібній тертушці.
  4. Натріть твердий сир.
  5. Викладайте продукти шарами, кожен з яких змащуйте майонезом. Послідовність така:  куряче м’ясо, картопля, морква, яйця, ананаси, тертий сир, подрібнені волоські горіхи.
  6. Салат Граф краще поставити в холодильник на 2-3 години, щоб він просочився. Перед подачею можна прикрасити зеленню або додатковими горіхами.

Смачного!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-16 12:51:00