Україна і світ

Ізраїль відтермінував введення електронних віз для українців

Ізраїль на п’ять місяців відтермінував введення платних електронних віз для українців. 

Про це повідомили у посольстві України в Ізраїлі. 

Ізраїль відклав введення платних віз для громадян України: що відомо

У повідомленні посольства зазначається, що Управлінням народонаселення та імміграції Держави Ізраїль відтерміновано на 5 місяців початок дії пілотного проєкту ETA-IL (електронна віза). 

Зараз дивляться

У дипломатичному відомстві нагадали, що з 1 серпня цього року  усі іноземці, які мають право на безвізовий в’їзд до Ізраїлю, повинні подавати заявки на отримання дозволу електронної візи ETA-IL для в’їзду до країни на термін до 90 днів, з туристичною або діловою метою через вебплатформу. 

Одначе, було досягнуто згоди та вирішено, що громадяни України повинні будуть отримувати попередній дозвіл (ETA-IL) на в’їзд до Ізраїлю починаючи з 1 січня 2025 року. 

Що передувало

Нагадаємо, що у червні цього року стало відомо, що з 1 липня Ізраїль припиняє безвізовий режим для всіх країн, включно й з Україною.

Таким чином, для в’їзду в країну необхідно подавати документи на отримання дозволу ETA-IL для перебування в Ізраїлі до 90 днів.

Зауважимо, Україна та Ізраїль мають тісні стосунки з моменту запровадження безвізової політики у 2010 році. Проте ще до останньої вимоги ці відносини погіршили певні дії Ізраїлю, такі як обмеження українських переселенців та відмова у в’їзді багатьом громадянам України.

Тоді у посольстві України заявили, що у відповідь на вимогу отримання дозволу ETA-IL для перебування до 90 днів в Ізраїлі, Україна запровадить аналогічні вимоги попереднього погодження для громадян Ізраїлю, включно з паломниками.

Водночас у посольстві наголосили, що Україна залишається відкритою для діалогу з Ізраїлем щодо узгодження цих змін у політиці подорожей на користь обох держав.

Джерело: Посольство України в Ізраїлі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-26 12:19:09