Суспільне мовлення

Із бюджету Львівської громади виділять 20 млн грн на допомогу військово-морським силам України

Із бюджету розвитку Львівської міської територіальної громади виділять 20 млн грн на потреби Академії військово-морських сил, що розташована в Одесі.

Таке рішення депутати Львівської міськради ухвалили при голосуванні за ухвалу про внесення змін до бюджету розвитку Львівської МТГ на 2023 рік.

“Під час зустрічі з командувачем ВМС України було прохання від них, щоб місто Львів допомогло. У нас є 23 млн гривень. Пропоную 20 млн грн виділити на цю допомогу”, — сказав міський голова Львова Андрій Садовий.


Водночас під час обговорень голова депутатської комісії фінансів та планування бюджету Львівської міської ради Наталя Шелестак зауважила, що до депутатів звертаються різні військові частини з проханням фінансової допомоги. І комісія погоджує тільки запити, які стосуються допомоги в закупівлі дронів або іншого, що потрібно для ведення бойових дій. 


“Кілька днів тому до нас принесли звернення від Академії військово-морських сил, в якому повідомляли, що їм бракує 20 млн на вітрила та ще 20 млн на навігацію. Ми цей запит відхилили. Інших звернень від них не було”, — зазначила Наталія Шелестак.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Закликаючи підтримати це рішення, Андрій Садовий пообіцяв надати депутатам письмове звернення від ВМС з проханням виділити їм ці кошти. Рішення підтримали 36 голосами. Проти проголосував один депутат, ще один — утримався.


Джерело: Суспільне мовлення України