Україна і світ

Ілон Маск звільнить 20% співробітників Tesla через невдачі компанії

Ілон Маск звільнив понад 14% персоналу Tesla з 2023 року. На сьогодні, в компанії значиться 121 тис. співробітників, і загальна кількість звільнених складе 20%.

Ілон Маск звільнить 20% співробітників Tesla

Уперше згадки про звільнення з’явилися у відкритому листі Маска співробітникам автомобільної компанії. Тоді він заявив, що хоче залишити без роботи 10% усіх співробітників, і звільнення вже йшли повним ходом.

Однак, аналітики з Bloomberg впевнені, що мільярдер націлився на скорочення 20% персоналу, і цифра може бути ще більшою. У квітні, під час телефонної розмови про доходи, лідер Tesla заявив про неефективність 25-30% співробітників після тривалого зльоту компанії ще з 2019 року.

Зараз дивляться

– Ми внесли деякі корективи, але настав час реорганізувати компанію для наступного етапу зростання, – зазначив мільярдер.

Співробітник Tesla розповів CNBC, що деякі працівники заводу побоюються липневих скорочень, адже без роботи залишаться тисячі людей. Усе залежить від показників другого кварталу, звіт про який публікую в середині літа.

Утім, у компанії і з боку клієнтів є проблеми – власники автомобілів Tesla у США подадуть колективний позов на компанію. Її звинувачують у монополізації ринку та створенні складнощів для обслуговування авто задля додаткового заробітку.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-24 11:59:06

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин