Україна і світ

Астронавти NASA застрягли на МКС через несправність Boeing Starliner

Американські астронавти NASA застрягли в космосі через несправність капсули Boeing Starliner. Баррі Вілмор і Суніта Вільямс стартували 5 червня в рамках першої місії, вони мали перебувати на орбіті протягом восьми днів і після повернутися на Землю.

Двоє астронавтів NASA застрягли на МКС

Баррі Вілмор і Суніта Вільямс мали повернутися на Землю 12 червня, потім їхнє повернення було перенесено тричі. Зараз подорож перенесли на 6 липня.

Причиною тому стало те, що в капсулі Starliner з ладу вийшли п’ять із 27 двигунів, через це стався витік гелію, необхідного для їхньої роботи. Також паливний клапан закривається не повністю.

Зараз дивляться

Наразі NASA дистанційно проводить ремонт корабля. Також полагодити несправності мають самі астронавти під час виходів у відкритий космос, запланованих на 24 червня і 2 липня.

Starliner може залишатися пристикованим до МКС до 45 днів. Але в разі крайньої потреби він може залишатися в доці до 72 днів, спираючись на різні резервні системи.

Якщо Starliner буде визнано нездатним безпечно повернути астронавтів на Землю, одним із варіантів стане відправляння їх додому на борту корабля Crew Dragon компанії SpaceX Ілона Маска.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-28 09:57:02

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин