Україна і світ

Головні новини за ніч 28 червня: добірка актуальних подій

Фото: Генштаб ЗСУ

За минулу добу відбулося щонайменше 120 бойових зіткнень. Найскладнішими напрямками залишаються Торецький, Покровський та Курахівський. Ситуація в районах бойових дій складна.

Детальніше про головні події ночі читайте в добірці від Фактів ICTV.

Дніпропетровську область атакували російські дрони

Вночі російські загарбники атакували Дніпропетровську область ударними безпілотниками. В області працювали сили протиповітряної оборони, повідомили в Повітряних силах. Повітряну тривогу в області оголосили о 04:28.

Зараз дивляться

– Дніпропетровщина – робота ППО по БпЛА, – йдеться у повідомленні Повітряних сил.

У Миколаєві прогриміли вибухи

Пізно ввечері у Миколаєві прогриміли потужні вибухи. Про це заявив міський голова Олександр Сєнкевич. Згодом очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім зазначив, що відбувся прильот за межами міста. За його словами, приліт за межами міста у лісосмузі – можливо, по розмінувальниках. Відомо про двох постраждалих. Людей госпіталізували до медичного закладу.

Перед вибухами у Миколаєві Повітряні сили попереджали про загрозу балістичного озброєння з південно-східного напрямку.

Президент Болгарії не поїде на саміт НАТО

Президент Болгарії Румен Радєв відмовився поїхати на саміт НАТО, який відбудеться 9-11 липня у Вашингтоні. Глава держави не погоджується з окремими положеннями рамкових позицій, ухвалених Радою міністрів щодо зобов’язань, які Болгарія країна бере на себе у зв’язку з війною в Україні, зазначено в повідомленні адміністрації.

Про що йдеться під рамковими позиціями, які не схвалює Радєв, його пресслужба не вказала.

Ударний дрон атакував нафтобазу в Тамбовській області

Сьогодні вночі о 04:35 у Мічурінському муніципальному окрузі Тамбовської області ударний дрон атакував нафтобазу. Про це повідомив глава регіону Максим Єгоров.

Унаслідок прильоту виникла пожежа, яку вже локалізували. Гасять пожежу 11 пожежних розрахунків. Жертв немає. До найближчого населеного пункту – 3 км. У разі необхідності буде проведено евакуацію жителів.

Постачання систем Patriot для України

США, Ізраїль та Україна ведуть переговори про постачання ЗСУ до восьми систем протиповітряної оборони Patriot. Про це пише видання Financial Times з посиланням на джерела.

Угода ще не завершена, але вона може передбачати постачання систем ППО спочатку з Ізраїлю до США, а вже потім – в Україну. До того ж йдеться, що Україна отримає не всі вісім систем.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 846-ту добу. За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та карті повітряних тривог в Україні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-28 08:54:44

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин