Україна і світ

День Конституції – що сказав Зеленський у зверненні до українців

Фото: Офіс президента

28 червня 28 років тому ухвалили основний закон України і сьогодні українці відзначають День Конституції України. З перших днів повномасштабної війни мільйони українців довели, що для них країна на першому місці.

Про це у своєму зверненні заявив президент України Володимир Зеленський.

Україна на шляху до Європи

За його словами, сьогодні вся Україна долає непросту дорогу, коли багато пройдено, але ще чимало попереду. І шлях до Європи розпочався не вчора і не у 1991 році – цей шлях долали різні покоління українців, які боролися за самостійну європейську Україну.

Зараз дивляться

І з перших хвилин повномасштабної війни мільйони українців довели, що для них Україна на першому місці.

– Відданість цьому щодня доводять мільйони українців. Герої на передовій і ті, хто важко працює для зміцнення держави. Українці, які змінили своє життя, змінили свою професію, але не змінили свого вибору на користь свободи, України, Європи.

Люди, які, на жаль, втратили власний дім, але, на щастя, не втратили України в собі. Хто знає, що тимчасова окупація не переможе одвічні істини: Україна – єдина, незалежна, Україна – рідна, – наголосив президент.

Рух до Європи та шлях до свободи сьогодні не лише географічний і політичний, а й світоглядний, зауважує очільник держави. За його словами, шлях цей складний, але Україна його здолає і неодмінно буде мирною.

Конституція України – людиноцентрична

За словами Зеленського, Путін щодня він б’є по конституційних свободах українців, він атакує невіддільне право на життя, розвиток, право на мир.

Тому кожен день українського спротиву – це боротьба не лише за нашу територію, а й за наші людські права, з якими ми жили до війни.

Джерело: Офіс президента
Володимир Зеленський, День Конституції

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-28 09:36:39

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин