Україна і світ

Ілон Маск може покинути Tesla через відмову в премії

Ілон Маск може покинути Tesla через відмову в премії в розмірі $56 млрд. Таку разову доплату мільярдер мав отримати за успішне управління компанією.

Ілон Маск може покинути Tesla через відмову в премії

Про можливе рішення заявив голова ради директорів Tesla Робін Денхолм. Він закликає акціонерів схвалити доплату Маску, 13 червня відбудеться голосування з цього приводу. Це вже буде друга спроба врегулювання цього питання, яке бере свій початок із зими 2024 року.

Тоді суд штату Делавер скасував право Ілона на таку велику компенсацію, назвавши $56 млрд неосяжною сумою.

Зараз дивляться

– Ілон – нетиповий керівник, а Tesla – нетипова компанія. Звичайний спосіб винагороди компаній ключовим керівникам не приведе до результатів Tesla. Щоб мотивувати когось на кшталт Ілона, потрібно щось інше, – заявив Робін у листі акціонерам.

Голова ради директорів додав, що Ілон Маск має безліч ідей, які він може реалізувати за межами компанії. Саме тому мільярдера і потрібно “втримати” в межах Tesla.

Ще в травні стало відомо, що Ілон Маск ізолювався від керівників Tesla. Інженер вирішив сконцентрувати управління компанією в своїх руках і відправив свого заступника Тома Чжу в Китай для роботи з місцевим ринком електрокарів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-07 17:06:56

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин